Området omring din anus er fuld af nerveender, der bare venter på at blive stimuleret. Nogen mennesker – både mænd og kvinder – synes, at det udvider dimensionerne af deres sexliv ved at invitere denne del med i festen. Måske synes du, at det lyder temmelig optimistisk at skulle medinddrage det andet hul. Mange mennesker synes at analsex lyder skræmmende og beskidt, og det er utvivlsomt sex, der ligger i den mere avancerede ende. Og det er ikke noget, som du skal gøre, hvis du ikke har lyst! Sæt dine egne grænser.

Ikke desto mindre bliver det stadig mere almindeligt blandt heteroseksuelle par.

Mange kvinder og mænd nyder analsex, som kan være så mange forskellige ting. Begrebet inkluderer alle typer af stimulation af anus. Det kan være penetrationssex med en penis eller en dildo, det kan være fingerleg, eller det kan være oralsex, hvor der slikkes på og rundt om anus – også bedre kendt som rimming. Så selvom du ikke er til fuldbyrdet samleje ”deromme”, kan du sagtens finde nydelse ved andre former for stimulation.

Eftersom analsex er noget anderledes end vaginal sex, er der nogen ting der lige skal siges, inden man bare hopper ud i det. Mange tror, at anus og endetarmen er smallere og mere stram end skeden. Dette kan måske være en af årsagerne til mænds fascination omkring sex i det andet hul, men dette er kun delvist sandt. Endetarmen fungerer faktisk som en ballon – bundet i den ene ende med en knude. Dette betyder, at det er ekstremt smalt lige på det punkt, men når du kommer forbi det, så er der masser af plads. Ydermere, så er endetarmsåbningen ikke smal hele tiden. Når I har været i gang i et stykke tid, vil musklen blive afslappet, så dette punkt heller ikke længere er specielt smalt. Bare rolig, lukkemusklen vil trække sig helt sammen igen efter endt penetration. Hvor lang tid det tager, er individuelt, men vi snakker på ingen måde dagevis.

Det vigtigste råd er at tage jer god tid! Hvis I går for hurtigt frem, er anus tilbøjelig til at få små rifter, som kan være irritable og endda gøre ondt hen over flere dage. Enhver der har sigtet efter vagina, men endt med den fulde længde af sin partner i det andet hul, ved hvor ekstremt smertefuldt det kan være.

Og brug masser af glidecreme. Jo, du har nogle kirtler i endetarmen der holder området fugtigt, men det er ikke i nærheden af nok, hvis du ønsker at dyrke analsex. Det handler i bund og grund om at nedsætte friktionen, som netop kan give rifter og smerter. Så hellere for meget end for lidt.

Hvis I leger med sexlegetøj, så er svaret ja – det kan smutte op i endetarmen, hvis det ikke har en stopklods indbygget, og først se dagens lys igen oppe på din lokale skadestue. Så husk at bevare fornuften og overblikket, selvom liderligheden kan overmande. Leg som udgangspunkt kun med legetøj der er beregnet til anal brug. Hvis I er nye i gamet, så rådfør jer gerne med personalet på det pågældende sted, hvor du køber dit legetøj.

Nu sidder du måske tilbage med det store spørgsmål, som endnu ikke er blevet besvaret: hvad med din afføring? Endetarmen er jo en ”lagerhal” for dine affaldsstoffer, hvilket betyder, at der kan komme lidt afføring på sexlegetøj, en finger eller en penis. Hvis det sker, så er det fuldstændig normalt, og på ingen måder noget, du skal skamme dig over. Men du kan selv nedsætte den mulighed, ved at gå på toilet inden eller selv rengøre dig lidt med en finger under bruseren.

Da denne form for sex netop er noget der kræver masser af tid, tålmodighed og en god kommunikation hinanden imellem, oplever jeg mange par give udtryk for, at de synes analsex rummer mere dybde og intimitet end ”almindelig” sex. Desuden tilbyder det både manden og kvinden muligheden for at blive stimuleret i eller på flere højerogene zoner på samme tid, som indeholder potentialet for at højne kvaliteten af orgasmerne. De mennesker jeg taler med omkring dette emne, giver desuden udtryk for, at det er noget de gør, som noget ”ekstra”. Når de vil gøre deres sexliv lidt mere legende eller sensuelt/beskidt, og altså ikke deres hverdagssex.

Både mænd og kvinder har muligheden for at opnå analorgasme uden stimulering af kønsorganerne, og særligt mændene har en anatomisk struktur – muligheden for at ramme prostata indvendigt – gennem analsex. Det bliver nogle gange omtalt som mandens g-punkt. Stadig i år 2020 møder jeg mænd med homofobiske tanker, der (psykisk) umuliggør analsex for dem, og som tidligere nævnt har alle seksuelle grænser, som ikke skal overskrides. Men man er som mand hverken bi- eller homoseksuel fordi man tager nydelse af at blive analt stimuleret.