Klumme bragt i Fredericia Avisen søndag d. 23 juni 2019.

Det er ikke kun i soveværelset at sex det kan udfolde sig. I takt med de stigende temperaturer, dyrker flere og flere sex udendørs i sommermånederne. Det er fuldt lovligt, men kan dog medføre røde ører, hvis I skulle blive opdaget af forbipasserende (med mindre det er det, I går efter).

På samme måde som ferier sydpå kan medføre mere lagengymnastik mellem jer som par, på samme måde kan det varme sommervejr i Dk være medvirkende til, at der kommer mere seksuel aktivitet. Især udendørs sex bliver populært, når temperaturerne stiger. Det kan der være flere grunde til.

Dels er vi danskere mere letpåklædte om sommeren. Vi viser mere hud, og får derfor også lov at se mere af hinandens kroppe. Det gælder både skørterne der bliver løftet af vinden på cykelstierne, som det gælder stranden med mange mennesker i badetøj. Udover at det giver os noget godt for øjet, så giver det også en rar følelse for os selv, at få lov at få mere D-vitamin på huden, og få luftet de hvide vinterstænger.

En anden grund kan være, at vi i vores hverdagsliv har så travlt med at træde i hamsterhjulet, at vi ikke stopper op og mærker os selv – heller ikke vores sexlyst. Men når så vores ferie i juni eller juli banker på, så kommer vi ned i gear og stressen får lov at forlade vores krop for en stund. I de uger kan vi igen mærke, at vi er seksuelle væsener, og når vi så alligevel er ude og nyde en gåtur i skoven eller vi ligger ugenert mellem klitterne i sommerhuset ved Vesterhavet, så giver vi los og dyrker sex med hinanden.

Det kan også for nogle mennesker give et adrenalinkick, med ”frygten” for at blive opdaget. Sex på offentlige steder bliver ligefrem et tændende element. Egentlig er det ikke det at nogen skal se dem, der er målet, men risikoen for, at det kunne ske. Mange gange vælger de mennesker, som har netop denne kink, steder hvor der typisk ikke kommer nogen, og steder hvor der slet ikke kommer børn. Så de forsøger at tage deres forholdsregler.

Der findes også en hjemmeside der hedder www.sexidetfri.dk, hvor det er muligt at møde ligesindede, med samme seksuelle fantasier om udendørs sex, som en selv. Siden fungerer som enhver anden datingside, hvor det er muligt at søge partnere, dele erfaringer om forskellige lokationer osv. Siden er bare ikke begrænset til sex i sommerhalvåret, men kan også fungere som platform til aftaler om vinteren på f.eks rastepladser eller i parker.

Der findes også en betegnelse for, når personer mødes for at have sex på semi-offentlige steder, hvor det er muligt for andre at se på. Det kaldes ”dogging”, efter det engelske udtryk, at gå tur med hunden og lige snuppe at knald på vejen. Dem der kigger, er altså ikke tilfældige forbipasserende, som ufrivilligt bliver tilskuere til en live pornofilm, men en gruppe mennesker, der også på forhånd er blevet mere eller mindre inviteret med til dette set-up. Denne seksuelle aktivitet opfylder de frække lyster om offentlig sex enten med en/flere man kender, eller helt fremmede, og så opfylder det visse personers lyst til at se på eller blive set på, mens der dyrkes sex. For nogle er det endda det frækkeste hvis de bliver opdaget og forarger, det kan være en konfrontation med den skyld og skam der ubevidst kan være forbundet med at have sex med ”tilfældige” i naturen. Der er nok lige så mange grunde til sex i naturen som der er folk der dyrker det.

Uanset hvad du er til, om det er i den ene eller anden ende af udendørs-sex-skalaen, så er der intet ulovligt i det! Og hvis det ikke er ulovligt, så er det heller ikke forkert! Så nyd sommeren og de varmere temperaturer. Nyd hinanden og mere kig til jeres varme kroppe, og nyd roen der kan sænke sig i kroppen, når vi holder ferie, og vi får lov at koble af. Og giv den så gas med den udendørs sex.